#Stoltlandmand
Følg med i vores arbejde
Garvede kommunikationseksperter starter nyt initiativ for landmænd: Landmanden skal selv tage ejerskab på sin fortælling
7. november 2024

StoltLandmand er et initiativ for de landmænd, som føler sig misforstået, og som aktivt vil styrke fortællingen om sig selv og landbruget overfor flere mennesker.

Vi har brug for stolte landmænd. Det mener Søren Møgelvang Nielsen og Jacob Teilmann Andersen, mændene bag StoltLandmand, som begge har en lang historie med kommunikation i landbruget. Gennem deres år i branchen har de identificeret, at landbrugets svækkede renommé i dagens Danmark i høj grad skyldes manglende og problemfyldt kommunikation.

”Den tillid, der tidligere var mellem landmænd og almindelige danskere, er ikke længere noget, man bare får – man skal arbejde for den. Vi tror på, at det danske landbrug grundlæggende er en succeshistorie, landmanden mangler bare de rigtige redskaber til at fortælle historien. I Stoltlandmand hjælper vi den enkelte landmand til at udvikle de redskaber og skærpe dem gennem både læring og kontinuerlig sparring, så fortællingen kan blive allemandseje,” siger Jacob Teilmann Andersen.

Det er i dag ikke nok at have en effektiv, bæredygtig og god produktion for danske landmænd. Der stilles mange flere krav fra omverden og ofte bunder de i manglende indsigt og forståelse for erhvervet. Skal der ændres på dette, så der også er en fremtid for dansk landbrug, så er den enkelte landmand nødt til at skabe flere relationer og fortælle om alt det gode, han selv og landbruget bidrager med.

På den ene side spiller dansk landbrug en stor rolle i den almindelige danskers hverdag, hvad enten det er på gåturen, i køledisken, osv. På den anden side er dansk landbrug længere væk end nogensinde fra de almindelige danskers hverdag. Færre og færre danskere har en direkte relation og daglig indsigt i landbruget. Hos StoltLandmand tror vi på, at kommunikation skal være en grundlæggende prioritet og kompetence for den moderne landmand. Dialog og interaktion med omverdenen skal være integreret i landmandens strategi og handling hver dag på lige fod med spørgsmål om sædskifte, foderoptimering og rekruttering,”
Forklarer Søren Møgelvang Nielsen
At forbedre opfattelsen af landbruget i danskernes bevidsthed lyder nok for de fleste som en god, men også svær ambition at opnå. StoltLandmand har dog lagt en klar strategi for, hvordan dette kan opnås.

”Vi har tre hovedformål – det er egentlig meget enkelt – tre erkendelser, som vi vil have danske landmænd til at gøre. Det ene er, at danske landmænd skal erkende, at de har et kommunikationsansvar. Det er ikke givet i dag. Der er mange, som mener, at andre skal løfte den opgave. Den anden er, at danske landmænd skal prioritere kommunikation. Det skal planlægges, og der skal sættes tid af til det, så man kan dygtiggøre sig og sætte sig mål for hvad man vil med sin kommunikation. Og den tredje er, at man skal eksekvere på kommunikationen – man skal rent faktisk kommunikere,” siger Søren Møgelvang Nielsen.

Vil hjælpe den enkelte landmand til bedre kommunikation
Alle landmænd har deres egen fortælling, som gør dem vigtige. Det kan både være gennem bidrag til lokalsamfundet, nyudvikling i branchen eller meget andet.

”I StoltLandmand tror vi, at hvis flere landmænd træder frem i lyset og fortæller de gode historier om landbruget, kan vi skabe en bevægelse, så danskere i hele landet igen vil se landbruget som en uadskillelig og helt central del af vores samfund,” siger Jacob Teilmann Andersen.

StoltLandmand tilbyder workshops, ressourcer og et fællesskab, hvor landmænd kan lære, dele erfaringer og styrke deres kommunikationsstrategier. Netværket har til formål at forbedre forståelsen mellem landmænd og resten af Danmark og, igennem kommunikation, genopbygge tilliden til det danske landbrug.
Bliv inspireret af Stole landmænd!
YouTube
Der bliver så småt gjort klar til at vi kan få gang i forårs etableringen!
Facebook
Rasmus er en del af vores service team, der står for service og reparationer for hele virksomheden, både markbruget og kvæggårdene.
LinkedIn
Ravnholt Gods blev for en dag forvandlet til et stort klasselokale da vi som en del af projektet Erhvervsrygsækken fik besøg af 4. klasses elever fra den lokale skole.
Made on
Tilda